Over mij - Fysiotherapeut en Psychologe

Francine Herrebrugh fysiotherapeut en psychologe

Introductie

Mijn naam is Francine Herrebrugh (geb. 1973) en ik ben fysiotherapeut sinds 1997. In 2012 ben ik mijn eigen fysiotherapie-praktijk begonnen. Mijn behandelingen vinden plaats op locatie (waaronder verzorgingshuis Torendael, Amsterdam Rivierenbuurt) en in mijn eigen praktijk, gevestigd middenin het gezellige Amsterdam – ­de Pijp/Oud-Zuid. Daarnaast geef ik behandelingen aan huis indien men niet in staat is zelfstandig naar de praktijk toe te komen.

Mijn collega’s in de praktijk, aan de Tweede van der Helststraat 25, zijn:  imago-kapster Jeanine Feenstra, schoonheidsspecialiste Inge Roelofs en pedicure Loes van Groningen.

Achtergrond

Van 1993-1997 heb ik Fysiotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam gestudeerd, gevolgd door de studie Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam (richting Klinische Psychologie) die ik in 2001 cum laude heb afgerond. Sinds 1997 heb ik als fysiotherapeut in diverse praktijken gewerkt waaronder het Integraal Gezondheidscentrum te Bilthoven, waar ik tevens mijn stage voor de studie Psychologie heb doorlopen. Daarnaast heb ik als ZZP-er gewerkt als fysiotherapeut in verzorgingshuizen en bij cliënten aan huis. In januari 2012 ben ik geheel voor mezelf begonnen met mijn eigen praktijk F.Herrebrugh Fysiotherapie & Coaching.

Vanwaar de keuze voor zowel Fysiotherapie als Psychologie?

Op jonge leeftijd heb ik op hoog niveau aan sport gedaan en werd mij toen al bewust welke invloed spanningen en emoties hebben op het lichaam functioneren en prestaties. Ik kreeg veelvuldig te maken met blessures die mijn prestaties en psychische gesteldheid beïnvloedden. Ik ging jarenlang naar een fysiotherapeut die mijn lichamelijke klachten behandelde, maar de klachten verdwenen niet of kwamen na korte tijd weer terug …

Totdat ik via via bij een therapeut terechtkwam die ‘verder’ keek dan alleen de plek waar ik pijn had. Hij maakte echt contact met me en was geïnteresseerd in de persoon achter de klacht. Samen met mij is hij toen gaan uitvinden waar mijn klachten vandaan kwamen en waardoor deze in stand gehouden werden. De regio waar hij de lichamelijke behandeling op heeft gericht lag totaal ergens anders dan waar ik pijn had. Na circa 10 behandelingen was ik van mijn klachten af en ze zijn nooit meer teruggekomen!

Al tijdens de eerste behandeling dacht ik: “Op deze manier vind ik het vak als Fysiotherapeut wel heel mooi en boeiend, dat wil ik ook wel”. Mijn ‘eerste’ beroepskeuze was gemaakt. Tijdens mijn stages werd mij duidelijk dat de psyche van de mensen zo’n grote invloed heeft op het ontstaan, verloop en herstel van de klachten. Echter, mijn deskundigheid op dat gebied was te beperkt om daar ook echt iets mee te kunnen doen…de keuze om vervolgens Psychologie te studeren was zodoende een feit!

Visie

Eigenlijk heb ik mijn visie in het bovenstaande verhaal al laten doorschemeren…’Ik behandel een persoon, niet alleen een klacht of aandoening’. Er zijn zo veel factoren die van invloed zijn op iemands (lichamelijke) klachten, dus ook op de behandeling die ik daarvoor geef. Persoonlijkheid, karakter, werksituatie, sociale factoren, (ziekte)geschiedenis zijn enkele voorbeelden van aspecten die van belang zijn voor een goed inzicht over het ontstaan van klachten en hoe daarmee wordt omgegaan.

Voor mij als fysiotherapeut is het essentieel om deze factoren te integreren in mijn behandeling en zo, samen met de client, tot een succesvol resultaat te komen. Contact maken, persoonlijke aandacht en samenwerking tussen mij en de client vormen de basis van mijn behandelwijze. Enkele interventies die bij mij worden toegepast zijn: massages (veelal om mensen bewuster te laten worden van hun lichaam), adviezen, instructies t.a.v. houding en bewegen, (functionele) oefentherapie. Daarnaast gebruik ik psychologische interventies voor problemen die betrekking hebben op cognitieve vermogens en gedrag.

1
×
Je kunt me een whatsapp sturen en dan antwoord ik zo snel mogelijk.
You can send me a whatsapp message en I will get back to you asap.
Vriendelijke groet, Best regards, Francine